Christfulness, schema's en modi en assertiviteit


Datum: Data op aanvraag
Tijd: Anderhalf uur, 's avonds of overdag in overleg
Kosten: 210 euro inclusief materiaal
Aantal: 5 bijeenkomsten

Er komt DV. nog een derde training nl. Christfulness, schema's en modi en assertiviteit. De training gaat over de volgende onderwerpen:

Identiteit
Wie ben je in Christus? Wie ben je vanuit vroeger? Hoe is je zelfbeeld, zelfgevoel? Hoe krijg je een goed zelfgevoel?
Wensen en verlangens, behoeften en waarden
Waar verlang je naar en van waaruit handel je en hoe beĆÆnvloedt dat jouw communicatie?

Grenzen
Welke grenzen heb je en hoe geeft je lichaam een grens aan?

Emoties
Welke emoties spelen een rol bij communicatie?
Welke emoties voel je op welk moment?

Voor jezelf opkomen en schema's en modi
We gaan de schema's en modi combineren met voor jezelf opkomen op een prettige manier, zodat je jezelf en en de ander niet beschadigd
Welk schema of welke modus belemmert je? Wat helpt je?

Roos van Leary
We gebruiken de Roos van Leary, een communicatiemodel en een spel. Beiden brengen in kaart wat er gebeurt bij bv. o.a aanvallen, verdedigen, je terugtrekken, meewerken of leiden oftewel onder- en bovengedrag, taakgericht of relatiegericht.

Je stem
Oefeningen om het mondgebied meer te ontspannen en je stem en adem op een goede manier te durven gebruiken.

Mentaliserend vermogen
Ook kijken we naar het mentaliseren, zodat je je een voorstelling kunt maken van dat wat er in jezelf omgaat en dat wat de ander beweegt en dat naast elkaar kunt zetten zonder je eigen mening los te laten. We oefenen ook in voorstellingsvermogen en je krijgt handige tips om beter te kunnen mentaliseren en te kijken of je in de equivalentiefase zit (zwart wit denken) of de pretend fase (fantasie en voorstellingsvermogen) of de mentalisatiefase (mijn mening mag naast die van jou bestaan). Bijeenkomsten

1. Wie ben je in Christus, wie ben je vanuit vroeger en hoe kijk je naar jezelf, wat is assertiviteit, wat zijn je verlangens, waarden en behoeften en hoe helpen ze jou voor jezelf op te komen, welke emoties heb je, adem- en ontspanningsoefeningen.

2. Wie ben je in Christus, hoe geeft je lichaam grenzen aan, welke emoties heb je, wat is de roos van Leary, stem- en ademtechnieken.

3, Wie ben je in Christus, mentaliserend vermogen, welke emoties heb je hierbij, roos van Leary, schema's en modi die je belemmeren in de communicatie, stem-, adem- en ontspanningsoefeningen

4. Wie ben je in Christus, roos van Leary oefeningen en een spel, schema's en modi die je belemmeren hierbij.

5. Wie ben je in Christus, hoe kijk je naar jezelf nu, goed zelfgevoel, evaluatie, wat heb je geleerd en hoe wil je ermee verder?

Opgeven

Wilt u zich opgeven? U kunt ons mailen of bellen door naar de contact pagina te gaan.